εκτύπωση σελίδας
 
Ιστορίες επιμέρους σχολείων-Βιβλιογραφία * Προσωρινός κατάλογος
Υπεύθυνος Έρευνας: Δρ. Γιώργος Τζάρτζας

 

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, στα πλαίσια των ερευνητικών του δραστηριοτήτων που αφορούν την δημιουργία υποδομής για τη μελέτη του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος στην ιστορική του προοπτική, προχωρεί στη συγκρότηση βιβλιογραφίας εκδόσεων (αυτοτελών ή ενταγμένων σε μελέτες τοπικής ιστορίας), οι οποίες αναφέρονται στην ιστορία συγκεκριμένων σχολείων ή σχολείων ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών. Με την καταγραφή αυτή ελπίζεται ότι θα αξιοποιηθούν και μελέτες που παραμένουν άγνωστες ή ανεκμετάλλευτες.

 

Η βιβλιογραφία αναφέρεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες χωρίς χρονολογικά όρια. Τα στοιχεία που καταχωρούνται περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα, τον τίτλο, τόπο και χρόνο έκδοσης, τον εκδότη, την τεχνική έκδοσης (έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και τις διαστάσεις της, τον αριθμό σελίδων και τον αριθμό ISBN καθώς και μία σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο.

 

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας υπολογίζει στη συνδρομή όποιου έχει σχετικά στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πληρέστερη συγκρότηση της βιβλιογραφίας.

 

Με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία το ΚΕΕ, για την άμεση διευκόλυνση των ερευνητών, δημιούργησε έναν προσωρινό βιβλιογραφικό κατάλογο, ο οποίος θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Στην παρούσα φάση ευθύνη της έρευνας έχει ο ερευνητής Γιώργος Τζάρτζας, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται κάθε ενδιαφερόμενος (τηλ. 210-3319726, εσωτ. 701, e-mail tzartzas@kee.gr )

 

Την ευθύνη για την αρχική σύνθεση του καταλόγου (2003-2004) είχε η Σόνια Γελαδάκη. Την τεχνική επιμέλεια της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει αναλάβει ο Μιχάλης Βαμβακάρης (τηλ. 3315495-8, εσωτ. 321, e-mail mvamv@kee.gr).

 

Ο κατάλογος είναι διαθέσιμος σε μορφή ιστοσελίδας (HTML), καθώς και σε μορφή Acrobat (PDF).

 

 

H ανάλυση οθόνης που προτείνεται είναι 1024Χ768, ενώ σε περίπτωση μη σωστής απεικόνισης όλων των δεδομένων σε μορφή HTML, ο χρήστης  μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλήκτρο F5 για τη διόρθωση του προβλήματος.

 

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 20-1-2005

Αρχή Σελίδας